Thursday, August 6, 2009

puAsa...

huhuhu.....hari ni da 4 hari aku puasa + mggu lepas 2 hr = 6 hari...lagi sehari je aku nak abehkan posa ganti aku tok thn lepas so esok aku kene gigihkan usaha aku yg tebal ni tok posa lg sehari....kalu aku xganti alamatnya kene bayor fidiah la sedangkan aku mampu berpuasa.....hehehe...ni la akibatnya melambat-lambatkan posa ganti da nak masok bulan posa baru terhegeh-hegeh lembu nak pos nak posa kan...hikhik....ops...dlm aku posa ni ade gak manusia2 yg mmg cepat pick up kata aku da kurus..yahooooooooooooooo...dpt la trun 1 kilo dlm 6 hari aku posa.....tahniah buat diri aku..hikhik jgn jeles ye...tok cik nita jgn jeles bdan sy da tron sikit...

semalam punya citer lak aku still posa tp dlm posa tu aku still stay kat opis tau..smlm balik kul 12.30 mlm....cuba bayangkan da la posa patu siap stay kat opis lg tau..tu namanya semangat bekeja..wakakakkaak....exbf aku cakap aku ni jenis 'workerholic' ye ke....ntah la yg pasti aku suka keje ni walaupun balik lewat time org ngah sedap oren tiso ats tilam yg empok + bantal busuk uwekkkkkkks...so ri ni aku dtg lmbat sikit la dr biasa tp aku lemah sikit nak keje..mata lak ngantok je ingat nk tido lunch neh tp SUBP(en.aziz) lak minta tolong ida (bespren aku) g amek anak dia....aku sebok je kan...pasal ape...aku nak follow la ida tuh so xleh la tido..hehehehe......

moral: (1) pst...posa sebelom terlambat
(2) berbuat baikla kita sesaman insan...time ni la nak cari pahala...wakakaka

faedah posa: yg pasti aku da trun 1kg beb......hehehehe...

No comments:

Post a Comment